• Cytat dnia
  • "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła."
  • Wisława Szymborska
  • Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:

Dodany: 2012-01-23 14:50:59

Jak przyrządzać baraninęW Polsce często jesteśmy przyzwyczajeni do stałych i niezmiennych potraw, które przechodzą w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Taką potrawą  z pewnością nie jest baranina jakkolwiek byłaby ona przyrządzona – a szkoda – twierdza kucharze nieba kulinarnego jakim jest restauracja gdańsk.

 

Warto przyrządzać baraninę choćby dlatego, że jest to niezwykle bogate w żelazo i białko mięso, które ma dość ciekawy smak, zwłaszcza, kiedy gotujemy ją z użyciem czerwonego wina, które podnosi smak baraniny. Restauracja gdańsk w swoim menu posiada baraninę na cztery sposoby. 

 

Każdy z rodzajów przeznaczony jest dla innego typu człowieka. Baranina w czerwonym winie kierowana jest do wymagających, wytrawnych smakoszy mięsa. Baranina na słodko z pomarańczami dedykowana jest głównie dzieciom gdyż jest wyjątkowo delikatna i ma słodkawy posmak. Kolejne dwa rodzaje baraniny przygotowane w menu restauracja gdańsk to baranina w paskach podsmażana na oliwie wraz z masa przypraw aromatycznych. To danie, które może nadawać się jako przystawka dla niemal każdego..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Jak przyrządzać baraninę
Nick: