• Cytat dnia
  • "Zupełnie inaczej jest, jeżeli masz kogoś, kto cię kocha. To ci daje setkę powodów, aby żyć. Ja ich nie mam."
  • Jonathan Carroll
  • Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:

Dodany: 2012-01-24 09:17:06

Owoce kandyzowanePyszne lody, desery owocowe i soki – to i wiele innych słodkości jest najlepszym lekarstwem na jesienną słotę i depresję. To właśnie desery dodają uroku każdej kolacji czy obiadu rodzinnego.

 

Aby jednak zachować te słodkości na zimę, czy jesień warto poddać owoce, które zbierzemy latem procesowi kandyzowania. Restauracja gdańsk podaje do licznych deserów kandyzowane owoce , które nadają  doskonałego smaku przygotowywanemu deserowi, ale również sprawia, że słodkości są bardzo ciekawie podane. Restauracja gdańsk poleca kandyzować owoce najlepiej już w lipcu, gdyż im dłużej kandyzowane owoce są przechowywane tym lepiej one smakują.

 

Kandyzowanie owoców to jak twierdzi kucharz z jadłodajni – restauracja gdańsk – to poddawanie ich nasączaniu sporą dawka cukru. Jest to nasączanie nawet do 70 procent cukrem, który co prawda jest strasznie kaloryczny, jednak nadaje owocom stałość, nie trzeba ich konserwować, a potem można je śmiało wykorzystać do potrwa czy deserów, soków czy polew owocowych, które przecież uwielbiane są przez wszystkich zarówno dorosłych jak i dzieci..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Owoce kandyzowane
Nick: